Preview

Bulletin of the State Nikitsky Botanical Gardens

Advanced search

Biochemical composition of processing products of persimmon fruits

https://doi.org/10.25684/NBG.boolt.127.2018.11

Abstract

In the presented article some data are given on the study of the biochemical composition of fruit processing products from different varieties of persimmon ( Diospyros kaki L.) growing in the collection stands of the Nikitsky Botanical Gardens. Jams and dried fruits that are promising in terms of their content of biologically active substances are identified.

About the Authors

V. A. Melnikov
Никитский ботанический сад - Национальный научный центр РАН
Russian Federation


S. Y. Khokhlov
Никитский ботанический сад - Национальный научный центр РАН
Russian Federation


E. S. Panushkina
Никитский ботанический сад - Национальный научный центр РАН
Russian Federation


N. Y. Marchuk
Никитский ботанический сад - Национальный научный центр РАН
Russian Federation


References

1. Гореньков Э.С., Горенькова А.Н., Усачёва Г.Г. Технология консервирования. - М.: Агропромиздат, 1987.- 351с.

2. Кривенцов В.И. Методические рекомендации по анализу плодов на биохимический состав. - Ялта, 1982. - 22 с.

3. Методические рекомендации МР 2.3.1.2432-08 «Рациональное питание. Нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Российской Федерации». - М., 2009. - 41 с.

4. Методы технохимического контроля в виноделии / Под ред. В.Г. Гержиковой. - Симферополь: Таврида, 2002. - 259 с.

5. Плешков Б.П. Практикум по биохимии растений. - М.: Колос, 1985. - 256 с.

6. Продукты переработки плодов и овощей. Методы анализа: сб. ГОСТов. - М.: Изд-во стандартов, 2002. - 200 с.

7. Рихтер А.А. Совершенствование качества плодов южных культур. - Симферополь: Таврия, 2001. - 426 с.

8. Хохлов С.Ю., Мельников В.А., Цюпка С.Ю., Панюшкина Е.С. Перспективные направления переработки плодов хурмы (анализ патентной информации) / Синтез науки и общества в решении глобальных проблем современности: сборник статей Международной научно-практической конференции (18 января 2017 г., г. Уфа). В 3 ч. -Ч.3. - Уфа: МЦИИ ОМЕГА САЙНС, 2017. - С. 34-38.

9. Хурма / Субтропические плодовые и орехоплодные культуры: Монография // Под редакцией С.Ю. Хохлов, А.Н. Казас. - Ялта: «НБС-ННЦ», 2012. - С. 172-192.


Review

For citations:


Melnikov V.A., Khokhlov S.Y., Panushkina E.S., Marchuk N.Y. Biochemical composition of processing products of persimmon fruits. Bulletin of the State Nikitsky Botanical Gardens. 2018;(127):88-92. (In Russ.) https://doi.org/10.25684/NBG.boolt.127.2018.11

Views: 133


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0513-1634 (Print)