Preview

Bulletin of the State Nikitsky Botanical Gardens

Advanced search

Tasting of processed products peach fruit

Abstract

The study presents the tasting results shown by processing products of different peach cultivars bred by the Nikita Botanical Gardens. The chemical composition of fresh peaches and of products of their processing was determined. There were selected peach cultivars of Nikita Botanical Gardens, suitable for manufacturing of conservation products with maximum content of biologically active substances as well as with a high taste value: Chekhov A., Naslednik Stepi, Ostryakovskiy Beliy, Muza, Rassvet and Repin.

About the Authors

Iu. A. Ivashchenko
Никитский ботанический сад - Национальный научный центр
Russian Federation


O. S. Fedorova
Никитский ботанический сад - Национальный научный центр
Russian Federation


References

1. ГОСТ 28561-90 Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения сухих веществ. - М.: Изд-во стандартов, 1990. - С. 2.

2. Кривенцов В.И. Методические рекомендации по анализу плодов на биохимический состав. - Ялта, 1982. - 22 с.

3. Методика проведения испытаний на отличимость, однородность и стабильность. Персик, нектарин. - 2000. - С. 296-306. http://www.gossort.com

4. Методы технохимического контроля в виноделии / Под ред. В.Г. Гержиковой. - Симферополь: Таврида, 2002. - 259 с.

5. Плешков Б.П. Практикум по биохимии растений. - М.: Колос, 1985. - 256 с.

6. Технологические требования к сортам овощных и плодовых культур, предназначенным для консервирования (рекомендации) / Под ред. Т.А. Тихонова. - Москва: Агропромиздат, 1986 г. - 95 с.

7. Хлопцева И.М., Шарова Н.И., Корнейчук В.А. Широкий унифицированный классификатор СЭВ рода Persica Mill. - Л., 1988. - 46 с.


Review

For citations:


Ivashchenko I.A., Fedorova O.S. Tasting of processed products peach fruit. Bulletin of the State Nikitsky Botanical Gardens. 2017;(125):132-136. (In Russ.)

Views: 191


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0513-1634 (Print)